Cantana, Swan 36

Swan 36 on valmistunut 1969 runkonumerolla 56. Vene myytiin silloin Ranskaan, jossa sillä purjehtivat peräkkäin kaksi hammaslääkäriä. Pisin matka lienee ollut Kreikkaan ja takaisin.

1987 päättivät kaksi venealan yrittäjää, Jouko Lindgren ja Joni Leeve ostaavanhan ja mielellään huonokuntoisen Swanin ja tuoda se Suomeen kunnostettavaksi. Cantana löytyi Ranskan Välimeren rannalta, St Cyprienin kalastajakylän satamasta, ja se purjehdittiin samana syksynä Suomeen.

Entisöintiin käytettiin 1200 h jolloin vene maalattiin, kansi hiottiin ja juokseva riki vaihdettiin. Samalla uusittiin mm. kaikki kaapelit ja moottori. Entisöinnin tavoite oli kerätä kokemuksia tämäntyyppisistä töistä ja sen jälkeen myydä vene.

1989 Fredrik Ekström osti veneen mutta jo seuraavana syksynä hän tarjosi sitä minulle, koska se oli osoittautunut turhan ahtaaksi hänen suurelle perheelleen. Vuodesta 1990 alkaen olen purjehtinut sillä 36 000 nm sisältäen vuosina 2009-2010 tehdyn 12350 nm pituisen Atlantin kierroksen. Matkallamme kirjoitin myös blogia, jota voi vilkaista sivuilla www.cantananatlantinkierros.blogspot.com

Vene on käynyt näinä vuosina läpi perusteellisen entisöinnin ja on nyt paitsi purjehdusominaisuuksiltaan myös tekniikaltaan huippukunnossa.

Cantanaa käytetään nykyisin lähinnä matkapurjehdukseen Itämeren alueella mutta myös kohtalaisella menestyksellä kerhomme, Laurinlahden Venekerho ry, sisäisissä kilpailuissa.

Taidot

Lähetetty

9.12.2018