Circe III, Pilot 35

Circe III, Pilot 35

Sparkman & Stephens Pilot Class Yawl Design #1219 Pituus: 10,82 m Leveys: 2,92 m Syväys: 1,60 m Paino: 6,2 t Purjepinta-ala: 56 m2

Circe III tunnetaan myös vihreänä Circenä. Sen rakennutti itselleen vuonna 1961 kuulu purjehtija Sven Grönblom Gustav Plymin Neglingevarvet-telakalla Ruotsissa. Circen runko on mahonkia tammi- ja teräskaarilla, kansi ja kansirakenteet puolestaan tiikkiä. Telakalla rakennettiin kolme samanlaista joolia; niistä Ilderim purjehtii edelleen Suomen lipun alla. Sven Grönblom kilpaili Circellä, joskin se oli myös sisustettu mukavaksi myös pitkiä lomapurjehduksia. varten. Vuonna 1967 Grönblom rakennutti itselleen toisen S&S-veneen, joka sai myös nimekseen Circe ja joka tunnetaan myös valkoisena Circenä.

Vihreä Circe myytiin Lars Wiklundille, joka nimesi sen Klara-Mariaksi. Wiklund purjehti Klara-Marialla 30 vuotta, kunnes alkuperäisen rakennuttajan vävy Kaj Luotonen sai mahdollisuuden hankkia veneen takaisin sukuun. Luotonen palautti veneen nimen Circeksi ja lisäsi loppuun numeron III, jotta se erottuisi edelleen purjehtivasta valkoisesta Circestä. Kaj Luotonen myi Circen vuonna 2004 John Lasseniukselle, jolta nykyiset omistajat hankkivat veneen vuonna 2008. Klara-Maria (Circe III) talvehti monta vuotta Leppäluodon Telakalla Pietarsaaressa, Wiklund seilasi Suomessa vaikka asui ulkomailla, ja veneen piti olla vedessä, katsastettu ja lähtövalmis kun hän saapui. Toinen hänen käyttämä talvipaikka oli Wileniuksen Telakka Porvoossa.