Merike, Antilla 30

Merike on tyypiltään Antilla 30. Vene on valmistunut vuonna 1981 ja lienee viimeinen Esko Antinojan AA-Boatin rakentama Antilla. Vene siirtyi jo vuonna 1984 ensimmäiseltä omistajalta seuraavalla, joka puolestaan purjehti sillä vuoteen 2011, jolloin nykyinen omistaja hankki veneen. Tällöin veneen nimi Merike II lyheni nykyiseen muotoonsa.

Veneen sisustus on suunniteltu cruising-käyttöön ja eroaa joiltakin osin normaalista Antillasta. Sisustuksessa ei ole käytetty lujitemuovimoduleita, vaan mahonkivaneriset kalusteet on laminoitu suoraan runkoon kiinni. Etulaipio on heti maston takana ja sen taakse, stypuurin puolelle, on rakennettu erillinen WC-komero. Sisustuksen on mahdollisesti rakentanut V. Honkasalo Sammatista.

Takila on tuettu kaksilla sivuvanteilla, jotka kiinnittyvät samaan rustiin, joka puolestaan ankkuroituu päälaipioon. Alkuperäinen puomi on vaihdettu modernimpaan ja rullalla olevan keulapurje on WB-Sailsin 140%:n rolleri. Keulapurjeen jaluspisteitä voi säätää taljalla kaukalosta. Keulapurjeen käsittelyn helpottamiseksi vinssit on vaihdettu Anderssenin 40 ST-vinsseihin.

Veneen alkuperäinen Vire-moottori vaihtui omistajanvaihdoksen myötä Volvon 2002:een, joka oli käytössä vuoteen 2006 asti. Nykyinen kone on Beta-Marine 20. Meriken kotisatama on Vuosaaren Venekerho.

Taidot

Lähetetty

9.12.2018