Ajankohtaista

2017 Syys- eli remonttikokouksen antia

Lauantai 25.11.2017 klo 1200-1630 HSK/ Blue Peter Helsinki

Yhdistyksen 30 jäsentä oli saapunut Helsingin Lauttasaareen Hoskin Ravintola Blue Peteriin S&S syyskokoukseen. Mukana oli ilahduttavan paljon uusia ja tulevia jäseniä. Hoskin veneet olivat jo melkein kaikki talviteloilla. Lunta tai jäätä ei ollut näköpiirissä, joten jollat purjehtivat vielä aktiivisesti. Kokous alkoi vanhojen ja uusien jäsenten tapaamisella yhteisen luonaan äärellä.

Lounaan jälkeen Erik Nordenswan ja Jorma Eschner kertoivat yksityiskohtaisesti vanhojen Brookes & Gatehouse mittaristojen kunnostuksesta. Vanhat mittaristot, joille normaalista venetarvikekaupasta ei enää löydy varaosia voidaan päivittää tähän päivään yksinkertaisen elektroniikan avulla. Elektroniikka muuntaa analogisen signaalin digitaaliseksi tai päinvastoin. Paikalla olevat purjehtijat kertoivat, että heillä on veneissä saman tyyppisiä mittareita, joten päivityksille voi olla käyttöä. Erik kertoi myöhemmin, että tässä ei ollut vielä kaikki, joten jatkossa saamme kuulla uusista mittarisovelluksista!

Esitys löytyy erillisenä liitteenä tekstin lopusta.

Muita hyödyllisiä linkkejä ovat päivityksessä käytetty elektroniikka.

Tinley electronic http://www.tinleyelectronics.com/products.htm

https://www.raspberrypi.org/

 

Lars Ström piti esitelmän: ”Kan en effektiv segelbåt också vara vacker?”

Lars Ström vertaa ORC VPP ohjelmalla klassisen 75 kvm saaristoristeilijän ominaisuuksia leikkaamalla veneestä ylitykset vuorotellen pois edestä ja takaa. Klassisia veneitä on pidetty kauniina sulavien linjojen ja pitkien ylitysten ”överhang” ansiosta. Mitä tapahtuu kun ylitykset laikataan pois. Katoaako vauhti ylitysten myötä? Tulokset ovat yllätykselliset. Lopussa vertaillaan uuden Swan Club 50 mittoja saaristoristeilijän mittoihin. Mistä uusi Swan on saanut kiinnostavat muodot peräsimeen selviää myös esityksestä.

Koko esitys löytyy tekstin lopusta.

Jälkiruoan ja kahvin jälkeen jatkoimme päivän viimeiseen esitykseen.

Hanno Narjus esitteli Prospect of Whitby veneen remontin 2. vaiheen. Vene on laskettu veteen ja se on tehnyt menestyksellisesti ensimmäiset purjehdukset ja leikkimielisen kisan 50 vuotiaan Lygaian kanssa. Onko remontti ollut vain remontti tai onko kyseessä jo uudisrakenne? Hanno Narjus ja Hanna Euro käyvät yksityiskohtaisesti läpi PoW veneen uudistuksen tärkeimmät vaiheet. Mukana on monia innovatiivisia ja myös yllättäviä ratkaisuja, jotka sekä parantavat purjehdusominaisuuksia, turvallisuutta että asuttavuutta.

Näiden esitysten lisäksi olemme saaneet hienon kertomuksen Swan 37 s/y Pohjanneidon korjauksista usean vuoden ajalta. Esitys on veneen edellisen omistajan Kimmo Vaseniuksen tekemä. Kimmo kertoo tarkasti miten hän kunnosti Pohjanneidon tulevia valtameripurjehduksia varten 1998-2001. Kiitos Kimmolle esityksen jakamisesta meille!

Muita ajankohtaisia asioita

Esitysten jälkeen käytiin läpi ajankohtaisia asioita. Eikan kryssi päätettiin siirtää myöhäisempään ajankohtaan elo-syyskuun vaihteeseen. Elokuun alun liian aikainen Shamppanja Regatan ajankohta on ollut monelle esteenä tulla tapaamiseen mukaan. Elokuussa on paljon purjehdustapahtumia mm. Viaporin Tuoppi ja Helsinki-Tallina Race. Uusi ajankohta ei saisi mennä näiden kanssa päällekkäin.

Olemme alustavasti ilmoittaneet S&S kv yhdistykselle mahdollisuudesta järjestää AGM 2019 –kokous Suomessa. Tämä tarkoittaa järjestelyjen suunnittelun aloitusta ja vastuullisten henkilöiden kartoitusta. Päivämäärä, paikka ja kokouksen ohjelma ovat ensimmäisiä päätettäviä asioita. Viimeksi kokous on järjestetty Suomessa toukokuussa 2004. Ohjelma ja kokous on jäänyt osallistujien mieleen hienona esimerkkinä onnistuneesta tapahtumasta, jossa yhdistyksen presidentti Olin Stephens oli mukana. http://www.sparkmanstephens.info/doc/41184Fjfk3Xa7liLM8UeHK4TxQbxW1Pt.pdf

Kokouksessa pohdittiin kansainvälisen tapaamisen ajankohtaisuutta ja paikkaa. Oltiin yhtä mieltä siitä, että kokous on taas ajankohtainen Suomessa. Paikka ehdotuksia oli monia Helsingistä Hangon kautta Turkuun ja Maarianhaminaan. Päätettiin, että sihteeri kokoaa kokousta valmistelevan ryhmän jäseniä, jotka alkavat aktiivisesti valmistella ehdotusta kesän 2018 AMG:lle esitettäväksi. Edellisen Helsinki AMG:n vetäjiä Fredi Ekströmiä ja Antti Muurosta pyydettiin ohjaajiksi uudelle ryhmälle. Meidän Suomen yhdistyksen kaikkien jäsenten panos tulevaan tapahtumaan on tärkeä ja tervetullut!

Osallistumismahdollisuus kannattaa varmistaa jo nyt vaikka tarkka päivämäärä ei vielä olekaan tiedossa. Luultavimmin aika olisi kesäkuun alussa ennen juhannusta 7.6 tai 14.6. 2019 perjantaista sunnuntaihin. Varatkaa ajat jo nyt kalentereihin.

Louise France pyytää artikkeleita ja kuvia tulevaan S&S vuosikirjaan. Kirja on ollut joka vuosi hienompi ja kiinnostavampi sisältäen tuhdisti tietoa ja upeita kuvia eri puolilta maailmaa. Myös meidän tarinat, kuvat, remontit ja purjehdukset kiinnostavat jäseniä muualla. Missä purjehditte kesällä, mitä remontteja teitte tai olitteko kisaamassa? Voitte lähettää luonnoksia ja ideoita suoraan Louise Francelle osoitteeseen louise.france(at)icloud.com Louise ja Anne Payne auttavat mielellään editoinnissa.

Kiitos kaikille osallistujille aktiivisesta keskustelusta ja mukana olosta kokouksessa!

Esa Vesmanen

Sparkman & Stephens yhdistyksen maasihteeri

 

Download (PPTX, 6.64MB)

Download (PPTX, 1.92MB)

Syyskouksen 2017 antia

Download (PDF, 481KB)

Download (PDF, 8.84MB)

Download (PDF, 1.52MB)

 

Kevätkokouksen 2017 antia

Lauantai 1.4.2017 klo 1200-1630 HSK/ Blue Peter Helsinki

Yhdistyksen kevätkokous oli perinteisesti Hoskin Blue Peterissä. Keväisessä lumisateessa, joka kääntyi sankaksi sumuksi iltaa kohti. Kokoonnuimme lohikeiton ääreen muistelemaan talven tapahtumia ja erityisesti pohtimaan tulevaa purjehduskautta. Mukaan kokoukseen pääsi 28 jäsentä.

S&S veneet ensi kesänä Riikaan

HSK kommodori ja ICCY:n International Council of Cruising Yachts pääsihteeri Joni Nuorivaara kertoi tulevan kesän ICCY tapaamisesta Riikassa. Samalla Joni valoitti omia ja alueen asiantuntijan Kalevi Westersundin kokemuksia Baltian vesillä. Kalevi ja Joni toivottavat kaikki S&S purjehtijat tervetulleiksi ensi kesän tapahtumaan. Jonin kattava esitys ohessa pdf-muodossa.

Miten kryssimme helpommin

Joakim ”Jocke” Wilenius kertoi miten hän on saanut oman Boo Hoo S&S 40 kulkemaan ja kryssimään helpommin uusilla ajatuksilla klassisen S&S veneen purjeiden suhteista. Jocke on pienentänyt genuan fokaksi, joka ei kuitenkaan ole jäänyt liian pieneksi. Fokan pinta-alaa on kasvatettu ylhäältä saalinkien korkeudelta. Myös isoa on suurennettu ahvenselällä. Boo Hoo on parantanut nousukulmaa monella asteella ja erityisesti saaristopurjehdus on helpompaa ja nopeampaa kuin aiemmin.

ORC/ LYS

Lars Ström kertoi ORC säännön mahdollisuuksista S&S veneille ja miten sääntö eroaa LYS tasoituksesta. ORC mittakirjaan liittyy veneen rungon tarkka mittaus laser skannauksella. Ohessa Lassen erinomainen esitys pdf muodossa. Päätimme että ajamme tulevan Eikan kryssin joko spinnulla/genaakkerilla tai ilman kipparin päätöksen mukaan. Purjevalinta otetaan huomioon LYS tasoituksessa pistelaskussa. Mutta, kuten aiemminkin, on kokoontuminen ja yhdessäolo Eikan kryssissä tärkeintä.

Leif Ramm-Schmidt

Atlantin ylityspurjehdus s/y Vahinella (Swan 65), ARC-kisan erinomaisen menestyksen salat.

Leif kertoi Vahinen vaiherikkaasta purjehduksesta yli Atlantin. Mukana oli kaikkea mitä hyvä purjehdus voi tarjota; kovaa keliä, pläkää, rikin ja purjeiden korjaamista, taktikointia, hyvää seuraa ja ruokaa, valaiden väistämistä ja kisan loppukiriä. Vahine tuli cruising luokan toiseksi. Voittaja veneellä oli oudon vähän merkittyjä moottorointitunteja. Protestit eivät kuitenkaan menneet läpi. Leifin hieno esitys ohessa pdf-muodossa.

Lopuksi Jyrki Mäki esitteli s/y Linnun Swan 57 vaiheita samasta ARC kisasta. Jyrki kertoi, että Linnun matkaa voi seurata siitä tehdyssä tv sarjassa, jossa vene tuodaan takaisin Karibialta tammikuussa 2017.

Eikan kryssin yhteydessä olen pyytänyt valokuvaaja Sami Pitkästä ottamaan kuvia S&S veneistä. Samilla on erinomainen sivusto, jossa on hienoja otoksia esim. vuoden 2016 Shampanja Regatasta tai Viaporin tuopista. Käykää katsomassa osoitteessa http://www.samipitkanen.com/viaporintuoppi2016/

AGM/ Kansainvälisen yhdistyksemme vuosikokous on 9-11.6. Ainakin Arno Luomanen on lähdössä kokoukseen. Katso kutsu netissä http://www.sparkmanstephensuk.info/agm_2017_programme.html

Kiitos osallistujille ja erinomaista alkavaa purjehduskautta kaikille jäsenille!

Esa Vesmanen s/y Martha

Download (PPTX, 1.63MB)

Download (PDF, 371KB)

Download (PDF, 1.75MB)

 

Syyskokouksen 2016 antia

Hyvät S&S purjehtijat,

Pidimme lauantaina syksyn remonttikokouksen Hoskilla. Marraskuinen aurinko paistoi tuskin 10 asteen korkeudelta, mutta näyttäytyi silti. Söimme Blue Peterin kabinetissa maittavan lohi-/ perunakeiton ja aloitimme kokouksen 30 jäsenen kesken.

Kokouksen aluksi kävimme läpi muutamia ilmoitusasioita.

Sivusto. Vahvistetaan yhdessä yhdistyksen nettisivua. Olisi mahtavaa saada kaikista veneistä pari kuvaa ja lyhyt teksti sivustolle. Jos veneestänne ei ole sivustolla kuvaa tai tekstiä, niin voitte lähettää ne minulle. Lähetän tiedot eteenpäin web masterille isommassa erässä. Dead line voisi olla vaikka tammikuun 2017 loppu.

Artikkeleita. Kirjoittakaa artikkeleita kansainvälisen yhdistyksemme vuosikirjaan. Voitte lähettää luonnoksia ja ideoita suoraan Louise Francelle osoitteeseen louise.france@icloud.com Louise ja Anne Payne auttavat mielellään editoinnissa.

Saimme terveisiä sekä Atlantilta, että Milanosta. Ainakin kaksi yhdistyksen jäsentä ovat kisaamassa ARC:n mukana Kanarialta Karibialle. Voitte seurata Tommi Uksilaa Swan 57/ Lintu ja Leif Ramm-Shmidt Swan 65/ Vahine matkaa tästä linkistä http://www.worldcruising.com/arc/eventfleetviewer.aspx Johtaako Vahine edelleen omaa cruising luokkaansa?

Jyrki Kivelä toi terveisiä Milanosta, jossa hän oli ollut Matteo Salomonin S&S Swans A Legend kirjan julkistamistilaisuudessa. Saimme upean kirjan nähtäväksi. Lars Ström, jonka panos kirjassa on ollut huomattava, kertoi, että myös Nautor saa oman juhlakirjansa ennen joulua kauppoihin.

Seuraavaksi saimme kuulla uskomattomia tarinoita Lars Strömiltä aiheena; Hauskat ja mieleen jääneet tapahtumat veistämöllä. Mukana oli kertomus prinssistä, joka halusi veneeseensä kullatut hanat ja mastonhuippuun ukkosjohdinpulveria sekä veneilijästä, joka oli teettänyt oman V8 moottorin tilaamaansa Swaniin. Tarinoita on vielä paljon jäljellä, joten saamme nauttia niistä jatkossakin.

Tämän jälkeen allekirjoittanut piti lyhyen esitelmän kesällä sattuneesta haverista ja siitä miten katkennut etustaagi/ rodi korjataan kesken regatan. Haveri herätti paljon keskustelua.

Kahvin jälkeen jatkoimme tiivistä iltapäivää ja kuulimme Jyrki Kivelän esitelmän Bukh moottorin korjaamisesta ja siitä miten vanhaa ja hyvää moottoria kannattaa huoltaa eikä välttämättä ostaa uutta. Kuinka monta moottoria saa nykyään käyntiin ilman sähköä?

Seuraavaksi kuulimme maailman luokan keksinnöstä jonka Kari Marttila on tehnyt. Kari on kehittänyt uuden tyyppisen kääntölapaisen potkurin, jolla sähkömoottorista saadaan paljon parempi hyötysuhde kuin millään aikaisemmalla potkurilla. Kaiken lisäksi potkuria voidaan käyttää akkujen lataamiseen, jolloin purjeveneestä tulee täysin omavarainen. Uutuus malli on herättänyt jo huomiota maailmalla ja Kari on myynyt keksinnön suomalaiselle Oceanvolt valmistajalle. Tulemme varmasti kuulemaan potkurista paljon lisää. Hyvä Kari ja Oceanvolt!

 

Lopuksi keskustelimme Eikan kryssin tulevaisuudesta. Haluamme edelleen olla mukana HSS Samppanja regatassa ja tiivistää yhteistyötä heidän kanssa. Olisi hienoa jos mukaan saataisiin yli 10 venettä. Syksyllä meitä oli seitsemän venekuntaa. Ajammeko edelleen ilman spinnua tai otammeko mukaan LYS tasoitukset spinnulla ja ilman ajaville? Myös ORC Club mittasääntöä ehdotettiin. Lars Ström lupasi pitää kevään purjehduskokouksessa tietoiskun ORC mittasäännöstä. Jatketaan keskustelua keväällä.

Meillä on jo muitakin kiinnostavia aiheita kevääksi, joten vaikka huhtikuu on kaukana, niin merkitään purjehduskokouksen aika 1.4. 2017 jo nyt kalenteriin. Jos teillä on kiinnostavia tarinoita esiteltävänä, niin lähettäkää vinkkiä minulle.

Hyvää alkavaa joulukuuta kaikille!

Yhdistyksen sihteeri

Esa Vesmanen

 

2016 Kevätkokouksen antia

Lauantai 2.4.2015 klo 1200-1630 HSK/ Blue Peter Helsinki

Hyvät S&S purjehtijat, Pidimme vuoden ensimmäisen kokouksen ns. matkakokouksen keväisessä säässä Hoskin Blue Peter ravintolassa viime lauantaina. Aurinko houkutteli terassille maistuvan lounaan jälkeen, mutta me suuntasimme lämpimästä säästä huolimatta HSKn klubitilaan. Paikalle oli saapunut ennätykselliset 34 purjehtijaa. Nuorin osallistuja oli 4kk Morris poika, joka rauhallisesti jaksoi kuunnella kaikki esitykset. Jos nouseva trendi jatkuu, pitää meidän löytää suurempi tila seuraavaksi!

Kokouksen aluksi Matti Hihnala kiitti väistyvää sihteeriä Antti Muurosta hienolla puheella kymmenen vuoden työpanoksesta yhdistyksen hyväksi. Antin aikana yhdistyksen jäsenmäärä on yli kaksinkertaistunut! Jäseniä rekisterissä on 89 ja veneitä 83. Olemme suurin S&S yhdistys. Puheen lopuksi Matti luovutti Antille hienon ASS 150-vuotis juhlakirjan ja yhdistys tarjosi lisäksi kuplivaa juotavaa tulevan kesän iloksi. Kaikki paikalla olleet jäsenet kirjoittivat nimensä juhlakirjaan.

Iloisten kommenttien jälkeen Antilla oli surullista kerrottavaa. Yhdistyksen pitkäaikainen jäsen Tuija Pösö on menehtynyt. Antti piti puheen Tuijan muistoksi ja kunnioitimme hänen poismenoa hiljaisella hetkellä.

Allekirjoittanut kertoi omasta purjehdustaustastani ja ajankohtaisista tapahtumista.

AGM/ Kansainvälisen yhdistyksemme vuosikokous on 20-22.5. Lagosissa Portugalissa. Jo 40 kv jäsentä on ilmoittautunut matkalle ja suomalaisten jäsenten osallistuminen olisi hienoa. Kaikki halukkaat voivat vielä ilmoittautua toukokuun alkuun saakka. Katso kutsu netissä: http://www.sparkmanstephensuk.info/agm_2016_intro.html

Swan 50th Anniversary Regatta – Turku 28.- 31.7. Jo 50 venettä on ilmoittautunut regattaan. Lisätään vielä klassisten Swanien määrää tapahtumassa. Luvassa on hienoa ohjelmaa. http://www.turunpursiseura.fi/kilpapurjehdus/swan_anniversary_regatta_2016

Eikan kryssi/ Moet & Chandon Samppanjaregatan yhteydessä on 5.-7.8.2016. Eli jo seuraavana viikonloppuna Swan Regatan jälkeen. Nopea siirtyminen Turusta Helsinkiin on tarpeen, mutta ei toivottavasti muodostu esteeksi Turussa purjehtiville. Eikan kryssi on perinteisesti ollut lauantaina eli saamme hiukan helpotusta aikatauluun.

S&S Facebook sivusto. Olemme luoneet suljetun FB ryhmän S&S yhdistyksen jäsenille. Ryhmän tarkoituksena on helpottaa nopeaa viestintää suoraan jäsenten välillä. Ryhmä ei ole tarkoitettu näyteikkunaksi ulkopuolisille vaan ainoastaan meille. Ulkopuoliset eivät edes näe ryhmää. Liittyminen FB ryhmään tapahtuu kavereiden kautta. Jos olet FBssä ja haluat liittyä ryhmään ryhdy kaveriksi Kari Juhani Voutilaisen, Matias Röytän, Esa Haatajan, Raine Haikaraisen tai Esa Vesmasen kanssa. Me voimme sen jälkeen lisätä sinut ryhmän jäseneksi. Ryhmän kautta voitte jakaa mielipiteitä, kuvia, vinkkejä, tapahtumia ym samoin kuin muuta FBssä tapahtuvaa toimintaa.

Viirejä tilataan jäsenille, jotka kokouksessa ilmoittivat niiden tarpeesta. Yritämme tavalla taikka toisella saada viirit Suomeen jopa ennen kesän purjehduksia. Katsotaan onnistuuko se.

Yhdistyksemme on saanut kuvapyynnön Sami Luodolta, joka kirjoitaa Wiki artikkelia klassisista Swan veneistä. Häneltä puuttuu erityisesti S&S 36,37 ja 48 kuvia sekä sisältä että ulkoa. Ottakaa yhteyttä Samiin jos haluatte luovuttaa omia kuvia julkiseen Wiki käyttöön ja samalla osaksi Samin artikkelia saminlooda@gmail.com. Aion omalta osaltani luovuttaa muutamia kuvia Marthasta hänelle.

Kokouksen esitelmät

Perheen kanssa maailmalle Swan 57:lla. Tuomo Meretniemi kertoi vaiheikkaan matkan järjestelyistä. Tuomo lähtee perheineen liikkeelle tulevana kesänä Turkista. Sail for Good matkan kesto on tarkoitus ulottua aina vuoteen 2022 saakka. Hieno projekti sai paljon kommentteja jäseniltä ja Tuomo vastaili kysymyksiin ison keulakolmion skuuttaamisesta, sähkömoottooriin ja Kelan kanssa asioimiseen. Tuomo on jo saanut paljon neuvoja Lars ”professori” Strömiltä. Huima projekti, jolle toivoimme kaikki menestystä! Tuomon ja perheen matkaa voi seurata heidän sivustolla tai FBssä. http://www.sailforgood.org/

Yhteinen talvisäilytyspaikka/ telakka S&S-veneille. Kari Marttila esitteli Jussi Aropaltion. Jussi toimi Eino Antinojan apuna pitkään Eikan telakalla Inkoossa ja leikki pikkupoikana Rod Stephensin kanssa. Nyt Jussilla on tarjolla moderni ja lämmin talvisäilytyspaikka sekä hyvät veneen nostolaitteet. Jussi tarjoaa kokonaisvaltaista veneen säilytys ja huoltopalvelua, johon me halukkaat S&S jäsenet saamme alennusta. Ajatuksena voisi olla laajemman fleetin säilytys Inkoossa jos kiinnostusta on. Jussiin saa yhteyden numerosta 0400407242 tai www.venepalvelut.com

Purjehdimme kilpaa. Antti Wahlström kertoi kilpapurjehduksen kansainvälisestä kehityksestä aina valöörimittasäännöstä tämän hetken ORC hallinnoimaan IMS mittajärjestelmään. Antti kertoi elävästi purjehtijalegenda Åke Lindqvistin kanssa kokemistaan kilpailuista ja voitoista. Hienossa esityksessä oli paljon yksityiskohtaista historiatietoa sekä yhtymäkohtia S&S suunnittelutoimistoon ja Nautorin alkuaikoihin. Pyrimme saamaan esityksen yhdistyksen sivuille piakkoin.

Antti päätti esityksen tasan 1630 ja me päätimme kokouksen samalla. Kiitos kaikille osallistujille ja erityiskiitos kaikille esiintyjille!

Nähdään seuraavaksi Swan Regatassa ja Eikan kryssillä. Hyviä tuulia tulevaan purjehduskauteen!

Ystävällisesti,

Esa Vesmanen

s/y Martha

Download (PDF, 3.46MB)

 

Hyvät S&S purjehtijat

Remonttikokous onnistui yli odotusten. Jäsenistöstä oli paikalla 33/85!

Saimme nauttia upeista esityksistä. Hanno Narjus kertoi Prospect of Whitbyn “remontista”, joka on muuttunut uudelleenrakentamiseksi. Valtava projekti, joka on nyt uuden kannen asentamisen jälkeen siirtynyt sisustusvaiheeseen.
Lasse Ström kertoi moottorityynyjen kuormituksesta ja niiden asennuksen merkityksestä tärinälle.
Ilmari Hentusen esitys veneen sähköistä, akuista, latauksesta ja valvontalaitteista oli kiinnostava ja saa toivottavasti jatkoa.
Kari Voutilainen oli estynyt ja Huh-Marin remontista kuulemme myöhemmin.
Esitykset(Lasse ja Ilmari) tulevat kotisivuille.
Kiitos esitelmöitsijöille!

KOKOUSASIOITA

Ensi kesän viiri/lipputilaukset pitää tehdä talven aikana ja ne jaetaan ja laskutetaan maaliskuun 2016 kokouksessa. Suositan nelikulmaista 12×18″ lippua, 25e. Lähettäkää postia niin tilaan yhteislähetyksenä tai voit tilata itse: williams.clive@rocketmail.com.

Täydentäkää kotisivua ja lähettäkää lisää kuvia ja veneen historioita kotisivullemme: info@mikkolaiho.net.
Olen myös yhteydessä webmasteriin ja pyydän kotisivun ja chat osaston kirjalliset käyttöohjeet jakeluun. Salasana on: purjehtija. Käyttäkää chatissa tunnnistettavaa salasanaa, vaikka veneen nimeä
Ovatko kaikki jäsenet saaneet 2015 Vuosikirjan? Uskoisin kv sihteeriltä voitavan tilata yksittäisiäkappaleita:  williams.clive@rocketmail.com.

Nykyinen maasihteeri kirjoitti ja lähetti postitse  ensimmäisen jäsenkirjeensä 50:lle yhdistyksen jäsenelle keväällä 2007. Sihteerin työ on ollut mielenkiintoinen ja opettavainen ja tuonut paljon uusia tuttavuuksia. Kiitän jäsenistöä tuesta, innokkuudesta ja aktiivisesta osallistumisesta. Kansallinen valintakomitea on pitkään pohtinut jatkajaa ja tullut yksimieliseen päätöksen suostumuksen saatuaan ja uutena maasihteerinä aloittaa Esa Vesmanen. Toivotan Esalle onnea ja menestystä!

Kiitos kaikille ja onnea ja menestystä vuodelle 2016!

Antti
S&S maasihteeri  2007-2015

 

Download (PDF, 708KB)

Eikan Kryssin tulokset 2015

Hyvät S&S purjehtijat,

Eikan Kryssi järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa osana  Champagne Regattaa. HSS:n laituri oli tuttu jo aiemmilta vuosilta useille osajanottajille, mutta kisa kokonaisuutena sai nyt uutta tuulta osana Liuskasaaren regattavilskettä. Kahdeksan venettä oli mukana kun pidimme kipparikokousta venevajassa. Reittiä piti sovittaa muiden klassikoiden ratojen lomaan ja huomioida myös Folkkarien SM kisojen iso fliitti Ytterskärin ulkopuolella. Lähtölinja oli Pihlajasaaren itäpuolella. HSS:n Salla Itäaho oli järjestänyt meille viralliset lähtöpoijut. Paukku oli totutusti 1200 omasta kellosta. Lähdimme kiertämään noin 18 M rataa vastapäivään kevyessä etelätuulessa. Ensimmäinen kääntömerkki oli pohjoisviitta Rysäkivellä. Kevyestä tuulesta huolimatta S&S fliitti kryssi hienosti merkille ja hieman sen ohi, jonka jälkeen heitettiin tiukasti itäkaakkoon. Seuraava kääntömerkki oli Hramtsow 5 mailia kaakkoon. Tällä halssilla kohtasimme Folkkarit, vanhan mainingin ja epätoivon kun tuuli keveni olemattomiin ja maininki lopetti pienenkin vauhdin. Hiljalleen tuuli virisi uudelleen nyt hieman lounaaseen kääntyneenä ja Hramtsow lähestyi juuri ennen sovittua plan b lopetusaikaa 1500. Veneet spiirasivat Isosaaren koilliskärkeen Peninkarien ympäri, jolloin tuuli alkoi voimistua mukavasti. Viimeisellä halssilla tuuli oli jo 7-9 ms lounaasta ja loppu mailit olivat hienoa kryssiä Remmarholmille, josta päästiin laskettelemaan alkavassa slöörissä Särkän itä- ja länsipoijuille, joiden väliin maalilinja oli sovittu.

Nopeimmin Kryssin purjehti ensimmäistä kertaa mukana ollut hieno Swan 44 Pepper III Tommi Uksilan kipparoimana ajalla 4:9:15. Seuraavana oli Chariot of Fire Arto Holopan Swan 41 ajalla 4:27:52. Kaikki veneet olivat maalissa alle tunnin sisällä Pepper III jälkeen. LYS kertoimilla lasketuissa ajoissa veneet tekivät tasaista tulosta. Ensimmäisen sijan voitti Martha Swan 37 tuloksella 5:11:40. Toisena oli Lady Macbeth S&S 30 5:12:32. Kolmantena oli Leda Swan 36 5:13:35. Neljäntenä hienosti puu S&S 36 Nefertiti 5:13:58. Viidentenä Pepper III 5:14:03. Kuudentena Cantana Swan 36 5:15:14. Seitsemäntenä Chariot of Fire 5:24:07 ja 8 sija klassikko Huhmarille ajalla 5:32:12. Kaikkien veneiden tasoitetut ajat olivat 20 minuutin sisällä ja ensimmäisen kuuden veneen lasketut ajat olivat kuuden minuutin sisällä. Todella tasaista purjehdusta vaihtelevissa tuuliolosuhteissa. Eikan Kryssin kiertopalkinnon sai täksi vuodeksi Martha. Kirja Best of the Best päätettiin antaa Pepper III:lle Line Honour ajasta, kunhan edellisen vuoden voittaja palauttaa kirjan Antille. Kaikki kolme ensimmäistä saivat Moet & Chandon pullon HSS:n varakommodorilta Mikael Aminoffilta. Palkintojen jaon jälkeen osallistuimme regatan dinnerille ja kävimme läpi vuoden kuulumisia ja kisan kiinnostavia vaiheita. Aamulla veneet suuntasivat loistavassa kelissä kotisatamiin. Kiitos HSS:lle hienoista puitteista ja järjestelyistä sekä kaikille osallistujille tasaisesta kisasta. Ensi vuonna radalla on varmasti vähintään yhtä paljon veneitä.

Jorma Rautapään hienoja kuvia Kryssistä voi käydä katsomassa osoitteessa:

Kirjoitti: Esa Vesmanen, joka myös vastasi järjestelyistä – ja voitti kisan! / Antti Muuronen

Kevätkokouksen antia: Miten saada S&S vene kulkemaan – esitelmä:

Download (PPT, 97KB)

EIKAN KRYSSI 2014!!! 

Nyt veneet ja miehistöt kisakuntoon. Tapaamme taas HSS:llä. Lauantaina 30.8.2014 klo 1000 Kipparikokous ja  klo 12 startti. HSS:n Santtu Parikka on paikallinen isäntä. Vieraslaiturissa on varattu paikkoja jo perjantai-illasta. Kisan jälkeen sauna, purjehtijapäivällinen ja perinteinen vaativan tason S&S aiheinen tietokilpailu. Tervetuloa!

TERVETULOA KISAAMAAN EIKAN KRYSSI 7.9.2013.

Kipparikokous HSS klo 1000, lähtö klo1200. Kisan jälkeen sauna, soppa ja perinteinen S&S aiheinen visailu. Mahtavat palkinnot! Vieraslaituriin voi saapua jo pe iltana. Lauantaina kisan jälkeen veneissä “avoimet luukut” mahdollisille katsojille.

EIKAN KRYSSIN TULOKSET

1. Inkeri 2. Pam. 3. Adelfe 4. Joy 5. Lady McBeth 6. Martha 7. Cantana 8. Nefertiti 9.
Chariot of Fire 10. Huh-Mari.

Purjehdus tapahtui mainiossa lounaan puoleisessa tuulessa, joka heräsi parahiksi lähtöön klo 1200.
Alkuun 3.5m/s tuulessa kryssattiin Rysäkarille, sieltä Flathällsgrundin ympäri 5m/s slöörissa ja
sieltä takaisin maaliin Liuskasaaaren eteläpuolella. Kisaa vei alusta loppuun Inkeri ja Pam.
Molemmilta hieno purjehdus. Line Honour meni Pamille mutta Inkeri vei voiton lasketussa ajassa
n. 12min turvin. Onneksi olkoon voittajille!

REMONTTIKOKOUS 23.11.2013 HSK:N BLUE PETER KLO 12

Ohjelma: lounas, toppirikin trimmaus, S&S designs, peräsinlavan korjaus. Kutsu lähetetty sähköpostiisi.

Tervetuloa!

MUISTAKAA!! ILMOITTAA MINULLE SP-OSOITTEEN MUUTOKSET